Vida Armin Lázáriból a Karate Világbajnokságon (Goju Ryu)

122

A Lázári Polgármesteri hivatal támogatásával részt veszünk a Karate Világbajnokságon.

A napokban kapta meg a Samuraiul Sport Egyesület az értesítőt amiben Vida Armin karatékát meghívták a Román Karate Válogatottba, ahol képviseli Romániát a junior korosztályban a kumite próbában a -76 kg –os súlycsoportban.
Ebben az évben Románia kapta meg a szervezési jogot a Goju Ryu – Karate Világbajnokságra és szeptember 14-17 között zajlik majd Bukarestben és a WKF (worldkaratefederation) égisze alatt fut majd.
Minden ország csak 2 sportolót írathat be korosztályok és súlycsoportokként. Ezért is ilyen nagy fontosságú az hogy a Lázári községből indulhat sportoló a VB –re.
Vida Armin 17 éves sportoló aki több mint 10 éve űzi ezt a sportágat amiben sikerült a számos érem gyűjteménye mellett országos bajnoki címet és EB IV helyezést nyernie.
A Lázári karate szekció már adott OB és EB bajnokokat de soha nem sikerült VB re kikerülniük. Persze itt a kitartó munka mellett a Polgármesteri hivatal és a Helyi Tanács támogatása is meghozta gyümölcsét.

“Külön köszönet jár Lengyel István Polgármesternek aki mindvégig bízott bennünk.
A Vb-ig meg van egy hónapunk . Az idő kevés de szerintem pont elég lesz hogy egy kicsit felgyorsítsuk Armin felkészítését és itt latba fogunk venni minden lehetőséget . Megalakítottuk a 3 edzőből álló csapatott akik Armint fogják a legjobb formába hozni. Az erőnleti felelős Anzik Arnold az Energy Sport Klub edzője lesz aki modern fizikai felkészülési programot állított elő (TRX, DBands, IndorCiclyng). A bírói szabályzat ismertetésével és a taktikai felkészítest Filer Ivan oktató fogja véghezvinni, míg a tehnikai részt Magos Róbert vezeti majd. Remélem így sikerül egy közös munkával minden lehetőséget megadva a sportolónak hogy felkészülten alhasson a tatamira és győztesként térjen haza. – mondta Magos.